Atentie la actele dumneavoastra de identitate si la copii ale acestora!

Stimati cetateni,
Va rugam sa fiti atenti la modul in care va pastrati actele de identitate. Furtul acestora in locuri aglomerate este un fenomen tot mai des intalnit.
Daca ati fost victima unui furt, nu ezitati sa va adresati cat mai urgent celei mai apropiate unitati de politie, unde trebuie sa declarati furtul si sa primiti o dovada a faptului ca sesizarea dumneavoastra a fost inregistrata. De aceasta dovada veti avea nevoie daca vechiul document nu este gasit si doriti sa obtineti un nou act de identitate in locul celui furat.
De asemenea,  atentionam agentii economici asupra modului de pastrare a copiilor primite de la cetateni cu diverse ocazii. Acestea contin date personale ale cetatenilor, care in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pot fi obtinute doar cu acordul detinatorului de drept. Atunci cand copiile nu mai sunt necesare scopului in care cetateanul si-a dat acordul sa fie folosite, ele trebuie distruse astfel incat sa nu mai permita identificarea datelor personale ale acestuia.  Facem aceasta atentionare deoarece copii ale actelor de identitate ajunse la containerele de gunoi au fost folosite de cei care le-au gasit in scopuri care ar putea aduce atingere intereselor cetateanului.
S.P.C.L.E.P. Tarnaveni

Leave a Comment

WordPress spam blocked by CleanTalk.