Prima pagina

Stare civila

Evidenta Persoanelor

Pasapoarte

Permise

Compartimentul Stare Civilă se ocupă cu înregistrarea actelor și faptelor de stare civilă: nașteri, căsătorii, decese, precum și cu transcrierea certificatelor de stare civilă străine, schimbarea de nume pe cale administrativă

Anunt important!

Conform art.15, al.5 din OUG 97/2005, „Termenul de soluţionare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitate este de până la 30 de zile de la data
înregistrării cererii la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor. În situaţii deosebite, termenul poate fi
prelungit cu cel mult 15 zile de către şeful serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor.”

Vă informăm că, în conformitate cu art. 4 alin.5 din Legea nr. 55/2020, valabilitatea actelor de identitate, expirate din data de 01.03.2020 și până în prezent este prelungită cu încă 90 de zile de la data încetării stării de alertă.

Pentru obținerea cărților de identitate în regim de urgență, vă rugăm să solicitați înscrierea în audiență, prezentând documentele care pot justifica urgența.

Puteți solicita informații suplimentare la nr. de telefon 0265-443417.

La intrarea în sediul serviciului este obligatorie purtarea măștii și dezinfectarea mâinilor, evitându-se aglomerarea persoanelor în sala de așteptare și zona ghișeului.

 ———–

Compartimentul Evidenta Persoanelor se ocupa cu punerea in legalitate a cetatenilor cu acte de identitate, carte de identitate si carte de identitate provizorie, precum si cu furnizarea de informatii din Registrul National de Evidenta Persoanelor, cu respectarea REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

Anunt important!

Până la noi ordine, se suspendă activitatea punctului de lucru Târnăveni al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Mureș.

Programarea la sediul din Târgu Mureș se face doar online, la adresa https://www.epasapoarte.ro

Informații suplimentare pot fi obținute la nr. de telefon 0265-260475.

Până la stabilirea metodologiilor de lucru, care să ne permită furnizarea acestor servicii, cetățenii se vor adresa Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Târgu Mureș, str. Călărașilor, nr.26-28.

Programarea online se face la adresa https://www.drpciv.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Acte de identitate si certificate de stare civila