Contact

Evidenta Persoanelor

str. 22 Decembrie nr.2,
Tarnaveni,
545600, jud.Mures
Tel.: 0265-443417
Fax: 0265-446152
e-mail: spclep_tarnaveni@yahoo.com
 

Program de lucru cu publicul

Luni – Vineri
08:30 – 13:00 – primire cereri CI, CIP, reședință, punere în legalitate persoane majore, eliberare acte de identitate
13:00 – 16:30 – furnizări date conform L.677/2001 si L.544/2001
– colaborare primării, spital, politie, alte instituții de stat
Marti
08:30 – 13:00 – primire cereri CI, CIP, reședință, punere în legalitate persoane majore, eliberare acte de identitate
13:00 – 15:00 – furnizări date conform L.677/2001 si L.544/2001
– colaborare primării, spital, politie, alte instituții de stat
15:00 – 18:30 – primire cereri CI, CIP, reședință, punere în legalitate persoane majore, eliberare acte de identitate
 

Stare Civila

str. Piata Primariei nr.6,
Tarnaveni,
545600, jud.Mures
Tel.: 0265-443400
Fax: 0265-446312
e-mail: spclep_tarnaveni@yahoo.com
 

Program de lucru cu publicul

Luni – Vineri
08:30 – 15:00 – Înregistrare nașteri, căsătorii, decese
– eliberare certificate stare civila
15:00 – 16:30 – furnizări informații privind activitatea de stare civila
Marti
08:30 – 15:00 – Înregistrare nașteri, căsătorii, decese
– eliberare certificate stare civila
15:00 – 18:30 – furnizări informații privind activitatea de stare civila

10 Comments

 • Dragan spune:

  Buna ziua ..in cate zile pot sa imi schib buletinul expirat ….nu sut in tara si asi dori sa il fac la urgenta pentru ca nu am concediu?multumesc

  • spclep_evp spune:

   Termenul legal pentru eliberarea actelor de identitate este de 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii cu inca 15 zile.
   La SPCLEP Tarnaveni, termenul mediu pentru obtinerea actelor de identitate este de 10 zile.
   In legislatia privind actele de identitate nu sunt prevazute situatii de urgenta, insa Directia Judeteana de Evidenta Persoanelor Mures poate prelua, in situatii deosebite, cereri de eliberare a unor noi acte de identitate intr-un termen de maxim 2 zile lucratoare.
   Mentionez ca, anterior deplasarii la DJEP Mures, este necesar sa va prezentati cu toate documentele necesare obtinerii noului act de identitate la ghiseul SPCLEP Tarnaveni. Daca documentele prezentate corespund, functionarii SPCLEP vor anunta DJEP asupra solicitarii dumneavoastra.

   Pentru a va beneficia de obtinerea unui act de identitate in termen de maxim 2 zile, trebuie sa detineti unul din urmatoarele documente:
   – un bilet pentru un mijloc de transport, avand data de plecare in strainatate termenul mentionat mai sus;
   – o adeverinta de la scoala sau de la locul de munca, in care se precizeaza data la care trebuie sa fiti prezenti in strainatate, care de asemenea trebuie sa se incadreze in termenul mentionat mai sus si sa fie tradusa la un traducator autorizat;
   – acte medicale din care sa rezulte ca trebuie sa plecati la tratament la o data fixa, care trebuie sa se incadreze in termenul mentionat mai sus.

   Nu uitati sa aduceti cu dumneavoastra originalele certificatelor de stare civila( nastere dumneavoastra, nasterea copiilor minori, casatoria dumneavoastra-daca e cazul), sentinta de divort sau certificatul de divort( daca e cazul), actul de proprietate asupra imobilului de locuit unde va faceti domiciliu si unde sunteti proprietar.
   Pentru mai multe amanunte, va rugam sa ne contactati la nr. de telefon +40265443417, in timpul programului de lucru, sau prin email la adresa spclep@primariatarnaveni.ro.

 • Madalina Maria spune:

  Buna ziua,
  Imi puteti spune, va rog, de ce acte e nevoie pentru refacerea certificatului de nastere in cazul in care cel original a fost pierdut?
  Multumesc

  • spclep_evp spune:

   Pentru obtinerea unui nou certificat de nastere trebuie sa va prezentati la Compartimentul Stare civila de la locul de domiciliu sau de la locul nasterii, avand asupra dumneavoastra un act de identitate in valabilitate. Puteti solicita mai multe amanunte la adresa de e-mail spclep@tarnaveni.ro, precizand datele dumneavoastra de identificare.

 • damian carmen spune:

  Buna seara ,as dori o informatie fiul meu implineste18 ani pe 13 octombrie ,poate sa isi schimbe buletinul inainte de a implini 18 ani?

  • spclep_evp spune:

   Actele de identitate pot fi preschimbate cu 6 luni inainte de data expirarii, fiind obligatorie preschimbarea cu 15 zile inainte de aceasta data.

 • Sebastian spune:

  Buna ziua,
  Am nevoie de o informatie.
  schimbarea cartii de identitate expirata.
  Se poate face fara a veni in tara? Momentan locuiesc in Italia. Mi a expirat CI anul trecut .
  Apartamentul este pe numele mamei mele si a Surorilor ei

  • spclep_evp spune:

   Din străinătate, aveți posibilitatea de a împuternici pe cineva din România să vă preschimbe actul de identitate, doar printr-o procură specială dată la ambasadele sau consulatele statului roman. Această procură specială se trimite împuternicitului din România, care depune la SPCLEP cererea în numele dvs, însoțită de următoarele documente:
   – actul de identitate care a expirat sau urmează să expire și cartea de alegător aferentă( dacă este cazul);
   – certificatul de naștere, original și copie;
   – certificatul de căsătorie, dacă este cazul, original și copie;
   – hotărârea de divorț, definitiva și irevocabila, dacă este cazul, original și copie;
   – certificatul de deces al soțului/soției decedat/decedate, în cazul soțului supraviețuitor,
   original și copie;
   – certificatele de naștere ale copiilor cu vârsta mai mica de 14 ani, original și copie;
   – documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original și copie;
   – chitanța reprezentând contravaloarea cărții de identitate(astăzi, 12.09.2017, este în valoarea de 7 lei).
   Atenție, să menționați în procură toate motivele pentru care solicitați obținerea noului act de identitate!
   (ex.: schimbare de domiciliu, nume, pierdere, furt – în acest caz este nevoie și de dovada înregistrării furtului la unitatea de politie a localității în care s-a produs furtul, cu traducere în limba română)

 • LOGOFATU MIRELA NICOLETA spune:

  Ce acte sunt necesare pentru eliberarea unui pasaport pentru fiul meu, care are 10 ani ?
  Multumesc,

  • spclep_evp spune:

   Minorilor cetăţeni români, care nu se află în una dintre situaţiile de suspendare a exercitării dreptului la libera circulaţie în strainătate, li se eliberează paşapoarte simple electronice în următoarele condiţii:
   a) în cazul minorului care nu a împlinit vârsta de 14 ani, numai la cererea ambilor părinţi, a părintelui supravieţuitor, a părintelui căruia i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, a părintelui care exercită singur autoritatea părintească în temeiul unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă şi irevocabilă ori în temeiul unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă pentru procesele începute cu data de 15 februarie 2013 sau, după caz, a reprezentantului legal;
   Emiterea paşaportului simplu electronic pentru minor, în situaţia în care există neînţelegeri între părinţi cu privire la exprimarea acordului ori unul dintre părinţi se află în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa, cu excepţia situaţiilor prevazute la art. 17^1 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 248/2005, cu modificările şi completările ulterioare, se efectuează numai dupa soluţionarea acestor situaţii de către instanţa de judecată, care se pronunţa în condiţiile legii.
   Documentele necesare pentru eliberarea paşaportului simplu electronic în cazul minorilor cu domiciliul în România, care nu au împlinit vârsta de 14 ani:
   • certificatul de naştere al minorului, în original;
   • document(e) de identitate ale parinţilor sau al unuia dintre parinţi, al reprezentantului legal sau, dupa caz, al persoanei împuternicite, aflate în termen de valabilitate, în original;
   • dovada achitării taxelor pentru emiterea paşaportului, completate pe numele minorului, în original;
   • paşaportul anterior al minorului, dacă acesta există
   • în situaţia în care cererea pentru eliberarea paşaportului simplu electronic este formulată de un singur părinte/reprezentant legal/persoană împuternicită, aceasta trebuie însoţită, după caz, şi de:
   – procură specială sau declaraţia privind acordul celuilalt părinte, în original, ori duplicat de pe actul original pentru procura specială şi declaraţia celuilalt părinte, autentificate şi eliberate începând cu data de 1 ianuarie 2013;
   – procură specială, pentru cererile formulate de persoana împuternicită, în original, sau duplicat de pe actul original pentru procurile speciale autentificate şi eliberate începând cu data de 1 ianuarie 2013;
   – hotărârea judecătorească de încredinţare a minorului, rămasă definitivă şi irevocabilă, ori hotărârea judecătorească în temeiul căreia părintele exercită singur autoritatea părintească, rămasă definitivă şi irevocabilă sau rămasă definitivă pentru procesele începute cu data de 15 februarie 2013, în original;
   – hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă ori hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru procesele începute cu data de 15 februarie 2013 prin care instanţa a suplinit acordul celuilalt părinte pentru eliberarea paşaportului, în original;
   – actul de desemnare a reprezentantului legal, numai pentru cererile formulate de acesta, în cazul minorilor care la data punerii sub interdicţie nu se află sub ocrotirea părinţilor;
   – act de deces al părintelui, pentru cererile formulate de părintele supravieţuitor ori pentru cele formulate de persoana împuternicită de acesta, în original.

   Pentru informatii detaliate, accesati:
   http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/indexActe1.html

Leave a Comment