Contact / PROGRAM DE LUCRU(ORAR)

Evidența Persoanelor

str. 22 Decembrie nr.2,
Târnăveni,
545600, jud. Mureș
Tel.: 0265-443417
Fax: 0265-446152
e-mail: spclep@primariatarnaveni.ro
e-mail securizat: spcleptarnaveni@ms.e-adm.ro

Program de lucru cu publicul

începând cu data de 08.05.2023

Luni, Miercuri, Joi, Vineri

08:00 – 14:00

Marți

08:00 – 18:30

 

Stare Civilă

str. Piața Primăriei nr.7,
Târnăveni,
545600, jud. Mureș
Tel.: 0265-443400
Fax: 0265-446312
e-mail: spclep@primariatarnaveni.ro

Program de lucru cu publicul

Luni – Joi

07:00 – 15:15

Vineri

07:00 – 14:00

23 de comentarii la „Contact / PROGRAM DE LUCRU(ORAR)”

  1. Bună ziua,

   În conformitate cu O.U.G. nr.97/2005:
   „Art. 19
   (1) Serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor eliberează un nou act de identitate în următoarele cazuri:
   a) la expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate care urmează a fi preschimbat;
   (2) Titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite eliberarea unui nou act de identitate, în condiţiile
   art. 15 şi 16, după cum urmează:
   a) cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile, în situaţia prevăzută la alin. (1) lit. a);”

   În concluzie, dacă actul dumneavoastră de identitate mai are valabilitate încă un an, veți putea solicita eliberarea unui nou act de identitate cu maxim 180 de zile înainte de data expirării, dar nu mai puțin de 15 zile.

 1. Buna ziua,as dori o informatie daca se poate,ce ar trebui sa facem pentru a tine cununia civila in alt loc de cat cel al primariei (cum ar fi restaurant stejaru) ce trebuie sa facem si cat ar costa,Multumesc

   1. Va multumesc pentru informatie si pentru faptul ca v-ati rupt cateva clipe din timpul dvs sa imi raspundeti.
    O zi buna va doresc.

 2. Buna ziua ma numaesc Cristina si am tot incercat sa va sun dar nimeni nu raspunde scriu aici si sper sa imi raspunda cineva
  Sunt casatorita de 7 ani cu sotul meu care este de nationalitate Pachistanez ,avem o fica are varsta de 6 ani si as vrea sa plec in Romania pentru a-ne face actele asta insemnand buletinul cartela ce acte imi trebuie sa îi fac buletin cartela multumesc ai astept un raspuns .Zi buna

  1. Ținând cont că de azi, din 6 colegi, suntem la lucru doar 2 persoane, ceilalți fiind în izolare, ne cerem scuze pentru că nu putem răspunde la toate apelurile primite și în același timp să deservim și cetățenii care se prezintă la ghișeul serviciului nostru.
   Întrucât nu am înțeles prea bine care este situația dumneavoastră, v-aș ruga să-mi furnizați prin email niște informații despre dumneavoastră, la adresa spclep@primariatarnaveni.ro:
   – CNP-ul sau măcar numele întreg și data nașterii;
   – să-mi spuneți dacă căsătoria și nașterea fetei sunt transcris/înscrise în registrele de stare civilă române;
   – o să locuiți în continuare în România?
   – sunteți proprietara casei în care veți locui?
   După ce voi primi aceste informații, vă voi furniza răspunsul la întrebarea dumneavoastră.

 3. Buna ziua, va scriu aici in speranta ca o sa raspundeti..am tot incercat la telefon si nu raspunde nimeni.. In luna februarie o sa vin In Romania DIN Germania ptr 2 saptamani si umpic pentru a-mi schimbat buletinul ..dat find faptul ca recent am divortat. Vreau sa revin la numele meu de familie. Intrebarile mele sunt :
  – Ce documente am nevoie pentru a schimba buletinu?
  -Trebuie procura de la Tatal meu(El fiind singur propietar al casei ..mentionez ca si El Este plecat in strainatate ) chiar Daca adresa de pe buletin ramane aceasi?
  – Daca in cele 2 saptamani ,Buletinul nou imi ajunge la timp ptr a Ma intoarce inapoi??Sau Este vreo Modalitate ca sa ajunga mai repede?

  1. Bună ziua,
   multă lume ne sună pe numărul 0265443417 și întotdeauna răspundem la telefon, în timpul orelor de lucru. Dacă sunați pe numărul de fax, 0265446152, nu putem răspunde, deoarece este o linie dedicată pentru fax.
   Referitor la întrebarea dumneavoastră, dacă veniți pentru o perioadă atât de scurtă, vă recomand să aduceți de la serviciu un document care să ateste în ce dată trebuie să vă prezentați din nou la muncă, document care, tradus de către un traducător autorizat, poate fi folosit pentru urgentarea obținerii actului de identitate. Având în vedere nevoia de soluționare a cererii dumneavoastră pentru obținerea actului de identitate într-un timp cât mai scurt, să nu uitați să aduceți cu dumneavoastră documentele necesare în original : certificat de naștere, sentință de divorț, dovada adresei de domiciliu. Menționez că dacă divorțul a avut loc în România, aveți nevoie de o sentință de divorț cu ștampila de rămânere definitivă. Dacă ați divorțat în străinătate, trebuie recunoscută sentința străină în România( dacă e vorba despre un divorț cu copii) sau trebuie obținută aprobarea Direcției de Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date(D.E.P.A.B.D.) București pentru înscrierea mențiunii de divorț pe marginea actelor de stare civilă. Aceste demersuri trebuie efectuate înainte să vă prezentați la noi pentru schimbarea actului de identitate. Pentru amănunte privind demersurile ce trebuie făcute în cazul unui divorț din străinătate, ar fi bine să discutăm telefonic, pentru a clarifica câteva aspecte privind documentele necesare.
   Nu contează dacă ați avut carte de identitate la aceeași adresă. Dacă dovada adresei de domiciliu o faceți cu un act pe numele tatălui, acesta trebuie să facă o declarație notarială prin care este de acord să vi se întocmească actul de identitate la acea adresă. O procură dată la notar străin trebuie să fie apostilată în țara în care e dată și tradusă în România. Există posibilitatea ca declarația să fie făcută la ambasadă/consulat al României din străinătate, caz în care nu mai e nevoie de apostilă și traducere.
   Având în vedere că nu am datele referitoare la divorțul dumneavoastră, nu pot să vă garantez că cererea dumneavoastră va fi soluționată în 2 săptămâni.
   Sunați-ne pentru a putea clarifica situația dumneavoastră.
   Având în vedere situația pandemică existentă, accesul la ghișeul serviciului nostru se poate face doar dacă aveți vaccinul anti COVID făcut, prezentați dovada trecerii prin boală în ultimele 180 zile sau a unui test negativ în termenul de valabilitate( 48 ore- testul rapid, 72 ore – testul PCR).
   Cu respect,
   Sorin Surdu

  1. La SPCLEP Târnăveni nu aveți nevoie de programare, trebuie doar să vă prezentați în timpul programului de lucru cu documentele necesare.
   Pentru accesul în instituție trebuie să îndepliniți una din condițiile de mai jos:
   – să prezentați rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 ore;
   – să prezentați rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 ore;
   – să prezentați dovada trecerii prin boală, de la care să fi trecut între 10 și 180 zile.

 4. Bună ziua…Sunt Sima Mariana și trebuie să ridic o adeverință de la Dvd, ce-mi este necesară la dosarul de pensionare…. Vă rog să-mi spuneți dacă este gata…am incercat la telefon,dar este ocupat…. Mulțumesc.

  1. E adevărat că în această perioadă primim foarte multe telefoane, dar, pentru ridicarea adeverinței solicitate de dumneavoastră, vă puteți prezenta la ghișeul serviciului la data care v-a fost comunicată la depunerea cererii.

   1. Atenție! Reşedinţa este acolo unde persoana fizică declară că are locuinţa secundară, alta decât cea de domiciliu.
    Solicitantul va trebui să declare că locuiește mai mult de 15 zile la acea adresă și scopul pentru care își stabilește acolo reședința.
    Pentru aplicarea vizei de reședință pe actul de identitate, este necesar acordul titularului sau al unuia dintre titularii actului de spațiu.
    Dacă doar dumneavoastră sunteți proprietar, puteți face o declarație notarială prin care vă exprimați acordul privind stabilirea reședinței pentru acea persoană. În cazul în care soția e coproprietar, e suficient acordul ei.

 5. Pentru programare online nu găsesc nici un link funcționabil. Aveți așa ceva sau ați scris etapele doar ca să fie scrise?!

  1. Așa cum se menționează în pagina principală a site-ului( ), programările la ghișeu se pot face doar telefonic, la numărul de telefon 0265-443417

 6. Pentru a cere un duplicat de certificat de nastere , se elibereaza pe loc ? Se platesete taxa pentru el?

  1. Termenul de eliberare este în funcție de numărul cererilor pentru certificate și de stocul de imprimate speciale, existente la acel moment la compartimentul de stare civilă.

 7. Pt eliberarea de buletin 14 ani,Pe numele cui plătesc contravaloarea taxei de 7 ron,numele părintelui său numele copilului.
  Mulțumesc mult.

  1. Taxa se achită pe numele solicitantului, care în acest caz este copilul. Sper ca răspunsul să nu fie tardiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Acte de identitate si certificate de stare civila